Rychle a zběsile: Tokijská jízda: Žádné počítačové triky, pouze skvělý um řidičů

Třetí díl automobilové série neměl sice takový ohlas jako předchozí díly, i tak se divák dočká zajímavých závodnických scén a napětí by se při nich dalo krájet. Během nelegálních automobilových závodů v Tokiu, do kterých se zaplete i hlavní hrdina Sean, bude totiž pořádně horko.

Boj o hlavní postavu

Zpočátku nebylo vůbec jasné, kdo si zahraje hlavní roli. Studio, které film natáčelo, chtělo do hlavní role obsadit bělocha. Jako první byl osloven herec Vin Diesel, jenže ten požadoval příliš vysoký honorář. V úvahu připadal i Paul Walker, jenže ten se tvůrcům zdál už příliš starý. Nakonec byl tedy vybrán Lucas Black. Vin Diesel si ve snímku střihnul alespoň cameo.

Trojka zaostává

U fanoušků závodnické série třetí pokračování zcela propadlo. Už během prvního víkendu, kdy se film začal promítat, bylo jasné, že snímek jasně zaostává za předchozími díly. Nakonec se obavy potvrdily – a dohromady vydělala Tokijská jízda o celou polovinu méně než první dva díly.

Kde se točilo

I když se děj filmu odehrává v Tokiu, v japonském hlavním městě se točilo pouze pár scén. Převážně se snímek natáčel v Los Angeles a tvůrci najali na 600 asijských statistů, aby byl dokonale vyvolán u diváka dojem, že se točí opravdu v Tokiu. Bylo nakoupeno také velké množství japonských aut, ty mají totiž volant na pravé straně.

Žádné počítačové triky

Tvůrci se nespoléhali na počítačové triky – a raději vsadili na profesionální řidiče a kaskadéry. Veškeré závodnické kousky, které je možné ve filmu sledovat, jsou tak dílem skutečných profesionálních řidičů a nejedná se o triky ze studia. Kaskadéři pak dokázali za natáčení rozbít více než stovku aut, která musela putovat ihned na vrakoviště.

Varování australského parlamentu

Členové australského parlamentu po zhlédnutí snímku vzkázali všem rodičům dětí, kterým se film líbí, aby si dávali pozor. Podle nich totiž film přímo nabádá ke krádežím aut a také rychlé jízdě.

 I když snímek pochází z roku 2006, ve filmu se děj odehrává v roce 2013.

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu