Kdo zabil děti z Atlanty? aneb k čemu vlastně v Americe před více než čtyřiceti lety došlo?

Na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let došlo k jednomu z nejznámějších zločinů v americké historii, vlně vražd atlantských dětí. Od července 1979 do května 1981 bylo v oblasti Atlanty uneseno a zavražděno téměř třicet osob, většinou chudých černošských chlapců a teenagerů. Tento zločin se stal inspirací pro snímek s poutavým názvem Kdo zabil děti z Atlanty? Za pachatele byl označen černošský mladík Wayne Williams. O jeho vině ale pozůstalí i novináři od začátku silně pochybovali. Proč? A kdo byl tedy skutečným vrahem?

1979

Film je inspirován skutečnými hrůznými událostmi. Vražedná série začala v létě 1979, kdy zmizeli čtrnáctiletý Edward Hope Smith a třináctiletý Alfred Evans. Těla obou chlapců byla nalezena na prázdném parkovišti o několik dní později. Nález jejich těl ale nevyvolal téměř žádnou paniku. Podle policie obě vraždy souvisely s drogami. Dokonce i když byli koncem roku 1979 nalezeni mrtví čtrnáctiletý Milton Harvey a devítiletý Yusuf Bell, atlantská policie ještě nedokázala vraždy spojit dohromady.

1980

V roce 1980 se počet mrtvých ještě zvýšil. Začátkem března byla zavražděna dvanáctiletá Angel Lenairová, než bylo její tělo nalezeno přivázané ke stromu, policie její matce tvrdila, že dívka prostě utekla z domova. Jako další zmizel jedenáctiletý Jeffrey Mathis, patnáctiletý Eric Middlebrooks byl nalezen umlácený v květnu. V téže době matky Yusufa, Jeffreyho a Angela zorganizovaly první setkání Výboru pro zastavení vražd dětí, skupiny, která tlačila na policii, aby se začala vážně zabývat souvislostí mezi případy.

1981

Zmizení ale přibývalo, v červnu zmizely sedmiletá Latonya Wilsonová a desetiletý Aaron Wyche, v červenci devítiletý Anthony Carter a desetiletý Earl Lee Terrell. Do konce roku 1980 zmizelo dalších pět dětí, v roce 1981 bylo zabito sedm dalších dětí a šest dospělých. Těla některých obětí byla nalezena krátce po jejich zmizení, těla jiných se objevila až po několika měsících. Některé z obětí se navzájem znaly a bydlely jen několik domů od sebe.

Zdroj: vulture.com

Autor: Martina Šťastná
zavřít reklamu