Japonské animované filmy na Netflixu. Na co se stojí za to podívat?

Ghibli je japonské studio, které vytváří animované filmy, a nejen ve své zemi je velmi uznávané. Dokonce se často přirovnává ke svému americkému konkurentovi, studiu Disney.

Není tedy pochyb, že produkuje opravdu zajímavé animované kousky. A jelikož jsme momentálně v karanténě, Netflix tomu uzpůsobuje svůj program, a mimo jiné nabízí to nejlepší právě z dílny tohoto uznávaného studia. Vyberete si i vy?

Ne všechno je pohádka

Japonské animované filmy nejsou typickými pohádkami pro děti, sází spíše na dobrodružné příběhy a věnují se také závažným a důležitým celosvětovým problémům. Typické jsou pro ně silní hlavní hrdinové, kteří stojí před jistým úkolem nebo nebezpečím, a ne vždy tyto příběhy končí šťastně. I přesto jsou snímky většinou určené pro celou rodinu, a ani ne úplně šťastný konec tomu nevadí. Ba naopak.

Momentálně nabízí Netflix mnoho titulů z japonských animovaných filmů, něco je z vlastní produkce Netflixu, něco právě od japonského animovaného filmového giganta Ghibli. Vybere si však každý, protože nabídka je opravdu rozsáhlá.

Autor: Vlastimil Vachta
Tagy: , ,
zavřít reklamu