Tv tip: Alenka v říši divů za zrcadlem. A dobrodružství může znovu začít

Film Tima Burtona z roku 2010 Alenka v říši divů měl velký divácký ohlas. Proto není divu, že jsme se dočkali i druhého dílu, i když ten už není natočen podle knižní předlohy a ani jej nerežíroval mistrovský Tim Burton. Herci se ovšem vrátili v původní sestavě, kterou skvěle doplnil ještě Sasha Baron Cohen. Snímek Alenka v říši divů za zrcadlem si dnes můžete pustit od 20:00 na stanici Nova Cinema.

Návrat ve velkém stylu

Mnoho fanoušků bylo skeptických, když se dozvěděli, že se chystá natáčení pokračování dobrodružství s podivné podzemní říše. Režie se tentokrát neujal Tim Burton, ale vrátili se všichni původní herci a ještě posíleni o nového člena. Sasha Baron Cohen, který si ve filmu zahrál Čas je ale bravurní a ve dvojici se zlou srdcovou královnou v podání Heleny Bohnam Carter naprosto exceluje. Filmový návrat Alenky do říše divů se tak povedl nad očekávání dobře.

Vizuálně jde o naprosto úchvatnou podívanou, povedly se i všechny kostýmy a příběh filmu je zajímavý i vtipný zároveň. Alenka, která se po dlouhém čase stráveném na moři vrací do Londýna, kde najde zrcadlo, které ji přenese zpět do kouzelné říše divů, se opět setkává se svými přáteli ale také nepřáteli. Tentokrát se nebude muset postavit přímo tváří v tvář strašlivé srdcové královně, ale bude muset bojovat se samotným časem a to se zdá být jako ještě větší oříšek. Jenže potrhlý Kloboučník ztratil svoji svoucnost a v tom ho Alenka nesmí nechat.

Pro děti i dospělé

Film potěší a pobaví jak dětské tak i dospělé diváky. Režisér James Bobin, který má druhý díl Alenky na svědomí, převzal opratě po svém předchůdci hrdě a určitě film neztratil nic ze svého původního kouzla. Řemeslně je film dokonale propracovaný a natočený je přesně tak, jak si to jistě všichni fanoušci přáli. Bavit se tak u obrazovek budou všichni, malí i velcí diváci. Sasha Baron Cohen jako čas se v mnohých chvílích jeví jako nejlepší postava filmu a tak trošku předčil i samotného Johnyho Deppa jako Kloboučníka.

Pocta Alanu Rickmanovi

Mezi kouzelné obyvatele podzemní říše patří kromě Kloboučníka, kocoura, který má vypařovací schopnosti Šklíby také houseňák Absolem. Absolema namluvil v originále skvělý herec Alan Rickman, který ale bohužel krátce před premiérou filmu zemřel. Tvůrci se proto rozhodli, že film věnují právě jemu. Byl natočen až šest let poté, co první Alenka, a protože se i dějově dost odlišuje, můžeme jej více než pokračování brát jako originál.

Alenku, která se znovu ocitne v říši divů, si určitě nenechte ujít dnes večer.

Autor: Vlastimil Vachta
zavřít reklamu