Statečný kozloň Mosley se vydává na dobrodružnou výpravu za vlastními kořeny. Vezměte děti do kina na nový animák

Od 20. února má premiéru v českých kinech nový animovaný film režiséra a spisovatele Kirbyho Atkinsa s názvem Mosley. A podle traileru to vypadá, že nás čeká opravdu moc hezká a propracovaná podívaná. Film má totiž takovou sílu a rozsah, že může stát i vedle velkého studia.

Roztomilý kozloň, tak trošku kráva s kozími rohy

Mosley je kozloň, což je vlastně napůl kráva a napůl koza. Má roztomilé velké uši a také umí mluvit. I přesto jsou ale považováni on i jeho rodina za podřadná zvířata a jako taková musejí sloužit lidem. Mosley s rodinkou pracují konkrétně na farmě jednoho horkokrevného farmáře Simona. Ten chce po nich podávat velké výkony a chová se, jakoby je nejraději všechny sedřel z kůže. Mosley toho už má ale dost a rozhodne se vzepřít a vymyslet způsob, jak se odtud dostat pryč. A jedna velká příležitost se mu brzy naskytne.

Společně se svým synkem Ruem, který objevil v lesích jeskyni, se na místo vydají a objeví zde malby, na kterých jsou vyobrazeny bytosti velmi podobné kozloňům. Jenže tihle kozloni chodí po dvou a také mají ruce. Právě oni by mohli pomoci osvobodit ostatní kozloně ze spárů zlého farmáře, a tak se je Mosley rozhodne najít. Vydává se tedy na dobrodružnou výpravu za lepším životem. Snadné to mít ale nebude. Farmář Simon se nesmíří jen tak s tím, že mu utekl jeden důležitý pracant a tak za Mosleym posílá svého lovce. Rozbíhá se tak divoká jízda za svobodu. Podaří se Mosleymu na výpravě uspět a zachránit svou rodinu? To se zajděte podívat s dětmi do kina.

Trailer napoví

Podle traileru jde vidět, že půjde o podívanou plnou humoru, srdečné lásky, odvahy, síly, odhodlání a to všechno se poveze na pěkně dobrodružné vlně. Jde o první podobnou spolupráci Nového Zélandu a Číny a přesto to vypadá na moc hezký a vyvedený animák pro celou rodinu. Animované postavy v originálním anglickém znění namluvily hvězdy jako seriálová a filmová Xena Lucy Lawless, Temuera Morrison z Aquamana nebo představitel trpaslíka Gimliho z Pána prstenů, herec John Rhys-Davies. Pro děti však do českých kin vstoupí snímek s českým dabingem.

Animovaný snímek vypadá jako hezká rodinná podívaná.

Autor: Katka Procházková
zavřít reklamu