Recenze: Místo zločinu Ostrava. Další zbytečná nová kriminálka? Bohužel ano, tady nás už nic nepřekvapí ani neohromí

Každé pondělí na České televizi můžeme nyní sledovat nový český kriminální seriál s názvem Místo zločinu Ostrava. Shlédnout jsme zatím mohli dva díly z celkových třinácti epizod. První dojmy ale nejsou moc dobré a bohužel to vypadá, že jde o další zbytečnou kriminálku, kterých je teď v naší televizi skutečně hodně.  Možná i vy máte občas pocit, že kdykoliv přepnete televizi na jakýkoliv program, nějaká ta kriminálka se tam objeví. Jenže kvantita neznamená kvalitu.

A máme to tu zase

Děj se točí i v tomto případě kolem dvojice různorodých vyšetřovatelů. Ano, jak jinak. Každý je jiný a musejí spolupracovat a řešit zdánlivě velmi zapeklité případy. V tomto případě jde o mladou a sebevědomou, soutěživou policistku Emu a výbušného a vztahovačného policistu Honzu. Zahráli si je Pavla Beretová a Stanislav Majer. Ema se rozhodne přihlásit do výběrového řízení na pozici šéfové a k údivu všech i jí samotné se jí to vyplatí a vyhraje. Stává se tak novou šéfkou ostravské mordparty. Honza si samozřejmě myslí, že jeho kolegyně na to zkrátka nemá a dává to najevo, i když v průběhu dalších dílů spolu ti dva budou muset vycházet a hlavně se doplňovat při hledání pachatelů.

Že by další klišé

Nezdá se nám to, ale skutečně jde jen o další klišé. Takových zápletek jsme tu už měli požehnaně, takže se zdá, že nám seriál ani nemá přinést co nového a bohužel je to taky pravda. I když nejde vyloženě o úplný televizní odpad, do velkého hitu to má dost daleko. Scénář je velmi slabý a dějová linka je plná již stokrát ohraných klišé. Děj je vsazen samozřejmě do prostředí Ostravy ale i zde vidíme jasnou podobnost s ostatními kriminálkami, všude je vidět sychravé počasí a studené světlo. To by sice mělo navodit tu správnou napínavou atmosféru ale v tomto případě, se to vážně moc nedaří.

Možná by to chtělo trošku zvolnit a nepouštět do světa jednu kriminálku za druhou. Ne všechno se totiž musí vždycky podařit a seriál Místo zločinu Ostrava je toho jasným důkazem.

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu