Recenze: Na nože. Daniel Craig se předvedl i v jiné roli a hodně mu to v ní sluší. Ukáže nám, jak zábavně se dá vyšetřit zločin

Kriminální drama s komediálními prvky Na nože právě běží v našich kinech. Kdo má rád detektivky a rád se u toho i zasměje, přijde si tentokrát na své. Film má dost velké kouzlo a je jakousi poctou Agátě Christie. V hlavní roli září představitel Jamese Bonda, Daniel Craig. Do kina se tentokrát skutečně vyplatí zajít.

Svižné i nápadité

Od první scény máte pocit, že tento film má skutečně velký potenciál. Jeho scény jsou natočeny svižně a rozhodně ne nudně. Má jít o jakousi satirickou podívanou, která nás jako diváky vtáhne do případu vyšetřování velmi záhadného až podezřelého úmrtí. Daniel Craig se nám tentokrát představuje v roli velice svérázného detektiva se svými názory a film se stává o to zajímavější. Režie  se ujal Rian Johnson a kromě Daniela Craiga se nám ve filmu představí i vynikající Chris Evans nebo Jamie Lee Curtis.

Žádná klasická detektivka

I když na první pohled by se mohlo zdát, že jde opět o jednu z těch klasických detektivek, opak je pravdou. Tahle detektivka není klasická ani náhodou. Je natočena velmi originálně, a i když mě obvykle případy vražd a jejich řešení moc nepřitahují, tentokrát jsem se skutečně vydržela dívat až do konce a ještě se u toho pobavila. Na film jsem ale šla s velkým očekáváním a tak nějak jsem si představovala, že se budu jen smát. To se tak úplně nestalo, ale i přesto byl film více než obstojný a já jsem z kina odcházela spokojená.

Má to zkrátka šmrnc

Tohle přesně podle mě tento nový film vystihuje, opravdu to má šmrnc, vtip a celé se to odehrává v zajímavém prostředí. Na konci filmu se dočkáme velkého zvratu, který je překvapivý a z celého filmu i bezkonkurenčně nejlepší. Daniel Craig navíc vypadá, že si tuto roli nadmíru užívá a možná ještě více než samotnou roli slavného Jamese Bonda. Záhadný případ se řeší úplně jinak, než tomu bývá u podobných detektivek zvykem a za to patří filmu další obrovské plus.

Film rozhodně stojí za to vidět.

Autor: Vlastimil Vachta
zavřít reklamu