Recenze: Zaklínač. Sympatický mutant na nás udělal dojem

Když se řekne moderní fantasy, každý vášnivý čtenář si jistě vybaví Zaklínače. Mezi knihami patří Zaklínač k naprostému vrcholu žebříčku a tak se dalo předpokládat, že i on se brzy dočká svého seriálového zpracování. Netflix nezklamal a tak se máme zase na co dívat. Stojí Zaklínač opravdu za to i na televizních obrazovkách?

Pro všechny nebo jen pro fanoušky?

Je jasné, že oproti knižní předloze musíme předpokládat, že se v seriálové podobě vyskytne pár nejasností nebo trošku jiný děj. Ale i tak ani knižní fanoušky této série seriál nezklame. Pokud už jste fanda knížek, naopak seriál vás nadchne. Hlavní hrdina je navíc velký sympaťák, takže o zábavu nebude nouze. Seriál je srozumitelně natočen, i když tedy nevíte vůbec, o co kráčí, do děje se dostanete poměrně snadno. A už vás jen tak nepustí.

Pokud jste sledovali i seriálový hit Hry o trůny, možná vás také občas napadne, že se tady někdo snažil o jistou podobnost. Politické i osobní vztahy se tady řeší na plné obrátky a občas je to i malinko zbytečné. Výslednému efektu to ovšem neubírá, tak proč ne.

Skvělé obsazení

Velký plus mají tvůrci také za obsazení, protože Henry Cavill coby hlavní hrdina jménem Geralt je naprosto dokonalý. Věříme mu tak úplně všechno a tento bělovlasý lovec mutantů si musí získat sympatie všech. Na herci jde také vidět, že si musel dopředu všechno podrobně nastudovat, a že o knihách a hrách ví své. I proto je nejspíš schopen se do role takto uvěřitelně vžít.

V seriálu si ale můžeme všimnout i afroamerických herců, což působí naopak velmi rušivě. Do daného prostředí se vůbec nehodí a člověk má spíše pocit, že tady někomu došli lidi na komparz. Zaklínač je ale jinak opravdu na dnešní poměry dost nadprůměrným seriálem a i náročnějšího diváka tak plně uspokojí.

A co vy? Sledujete Zaklínače pravidelně?

Autor: Vlastimil Vachta
zavřít reklamu