Jak se točí filmové postelové scény? Pro herce to není vůbec snadné

Také už jste někdy přemýšleli nad tím, jak asi vznikají postelové scény ve filmech, které vypadají tak dokonale? Jejich natáčení tolik dokonalé není a to zejména pro samotné herce. Co se všechno odehrává v zákulisí slavných milostných scén?

Když vás očumuje partička lidí ze štábu

Postelové scény se dnes objevují snad v každém druhém filmu a nechybí tak jak v kasovních trhácích, tak i v průměrných béčkových filmech. No, ale upřímně, diváci se na to rádi dívají a romantiku se vším všudy ve filmech prostě vyžadují. A co diváci chtějí, to také mají. Tomu se herci, jako profesionálové, zkrátka musejí přizpůsobit. Snadné to ale skutečně nemají. Dokážete si představit, že máte hrát a to dost upřímně náklonnost k někomu úplně cizímu a ještě se u toho nechat povzbuzovat a sekýrovat? Při natáčení postelových scén je ale úplně běžný tým lidí, jaký u natáčení bývá, a to jich může být klidně i kolem dvaceti. Do toho se herci musí tvářit, že je to vážně baví, scénu musejí prožívat a poslouchat pokyny typu: „ Dej ruku víc nahoru, nohu zase dolů“ a podobně. Taková scéna, která je pak ve filmu zachycená jen na několik vteřin se točí klidně i hodiny. Je to zkrátka opravdu náročné.

Skrývaná nahota

I když to tak na první pohled vypadá, herci samozřejmě nejsou nazí úplně doslova. Používají na zakrytí svých intimních partií náplasti, tedy v případě žen a u mužů je to zase pytlíček v tělové barvě. Pak jsou tu také scény, které jsou točeny z určitých úhlů a herci jsou záměrně zabíráni jen z vrchní poloviny těla. I tak to ale není jistě žádný med. Pro umělce je to ale práce, tak jako pro nás ta naše.

Obecně spolu ale herci spolupracují a vždy se snaží, aby to pro ně vzájemně bylo co nejpříjemnější. Snad není herec, který by si takové scény užíval, i když Hugh Grant se jednou přiznal, že i milostné scény patří k jeho oblíbeným. Ostatní herci na to ale jdou jednoduše, a když už musí, snaží se s tím vyrovnat profesionálně a každý po svém. Někdo si dá před natáčením intimních scén panáčka do každé nohy a někdo zase sází na hypnózu. Herečka Reese Witherspoon přiznala, že když má natáčet lechtivé scény, přivede si na plac vlastního hypnotizéra. Zajímavá metoda, že?

Zvládli byste něco podobného? Asi jen těžko.

Autor: Lenka Svobodová
zavřít reklamu