Recenze: Jak si nepodělat život. Příběhy, ve kterých má šanci poznat každý sám sebe a kousek svého života

Televizní seriál s velmi výstižným názvem nás zavede postupně ke čtyřem příběhům ze života, ve kterých má možnost se každý z nás více či méně najít. Kdo z nás si občas nepřipadal vyhořelý, nespokojený se svou váhou nebo současným životem? Možná nastal ten správný čas to všechno změnit.

Postavy, kterým porozumíme a ještě se zasmějeme

První díl s názvem Až budou krávy lítat, byl zajímavý především pro ženy. Trošku obtloustlá, ale přitom krásná učitelka na prvním stupni už má dost schovávání svých kil navíc pod splývavým oblečením a nejapných poznámek ze strany své matky i žáků. Proč si tedy nedodat sebevědomím třeba vystupováním jako sexy burleskní tanečnice? Skvělý nápad, vtipné dialogy a situace ze života. S příběhem se divák mohl skvěle ztotožnit a povedlo se. U obrazovky jsem se jako žena velice nasmála a hlavní hrdince jsem fandila. Tohle televizní program potřeboval.

Stárnoucí majitel lahůdek

Druhý díl televizní série nese název Nonstop lahůdky a jeho režie se ujal oblíbený český režisér Jan Hřebejk. Hlavní roli stárnoucího prodavače a majitele lahůdek si zahrál skvělý Miroslav Krobot. Ten žije v nešťastném manželství a tak nějak mu dochází, že lepší už to asi nebude, nebo ano? Opět příběh, ve kterém se může hodně lidí najít a tak nějak se do něj snadno vžít. A druhý díl se mi vlastně líbil snad ještě víc než ten první, takže opět spokojenost největší, příběh má nápad, vtip i potřebný náboj. Konečně opět příjemně strávený večer u televize.

Iv dalších dílech se setkáváme s příběhy, které mohou potkat každého z nás. Mít velký ekzém kolem oka, který nevypadá dvakrát nejlíp a doktoři si s ním neví rady, je pěkná patálie ve snímku s názvem Můj bezvadnej život. A co takhle, když se osamělý tulák musí vyrovnat s tím, že už nebude pořád sám?

Příběhy sledujte v České televizi.

Autor: Lenka Svobodová
zavřít reklamu