Bude Matrix 4. Na co se můžeme těšit a v jaké fázi pokračování momentálně je?

V létě bylo avizováno, že se v blízké budoucnosti konečně dočkáme tolik očekávaného pokračování Matrixu. Na začátku příštího roku by se mělo začít. V tuto chvíli sice ještě moc dostupných informací o projektu není, a tak se v mnohém může pořád jen spekulovat. Všichni fanoušci se tak ptají, jaký příběh by čtvrtý díl této scifi bomby asi mohl mít.

O čem by mohl být nový Matrix

Jelikož na povrch zatím neprosákly žádné konkrétní informace, můžeme prozatím jen spekulovat o ději nového Matrixu. Zatím totiž není znám ani jeho celý název. Nejvíce se mluví o možném scénáři, který by nás, jako diváky, přivedl zpět do minulosti. Vzduchem totiž letí fámy o tom, že se ve filmu mají objevit mladí a noví herci, kteří by mohli představovat Nea a Morpheuse v mládí. Mladší verze těchto postav můžeme tak prozatím asi nejvíce na plátně očekávat. Jako druhá hodně pravděpodobná možnost nového pokračování se jeví přímé pokračování a navázání příběhu tam, kde skončil. Film by tak mohl pokračovat ve světě, který byl vytvořen ve filmu Matrix Revolutions.

Barney v akci

Herec Neil Patrick Harris, kterého si jistě pamatujete jako Barneyho Stinsona ze seriálu Jak jsem poznal vaši matku, by si měl v novém Matrixu zahrát. Fanoušci tak spekulují o tom, koho by mohl představovat a nejvíce se mluví o nové postavě agenta. Je tak dost možné, že přítomnost starých členů hereckého obsazení by mohla být odsunuta do pouhých portrétů ve flashbackech. Popřípadě by mohli vystupovat v podporujících rolích, kdy stará generace bude prosazovat tu novou, mladou a čerstvou, aby se ujala vedení.

Jiné verze zase mluví o událostech, které by se mohly odehrávat v časové ose všech už uplynulých událostí ze všech předchozích dílů Matrixu. Postupně by se tak ve filmu objevovala nová jména a jejich postavy by se prolínaly s osudy starých dobrých známých hrdinů. Historie celého Matrixu by tak mohla být docela slušně obohacená.

Hlavně, aby se vrátil Neo

Fanoušci po celém světě by si asi přáli především, aby se vrátil na scénu Neo v podání Keanu Reevese. A když se ohlédneme zpátky k poslednímu dílu Matrix Revolutions je to dost pravděpodobné. Konec totiž tak trošku naznačil, že by se Neo rozhodně objevit v další části měl. Tohle všechno jsou ale prozatím opravdu jen dohady a spekulace. Jak to s novým Matrixem nakonec dopadne, si budeme muset ještě počkat. Točit by se sice mělo začít už na začátku nového roku, ale jelikož jsou tvůrci stále tak skoupí na slovo, není ani tohle zcela jisté.

Těšíte se na nové pokračování Matrixu?

 

 

Autor: Vlastimil Vachta
zavřít reklamu