Jaká bude nová minisérie Bez vědomí? Těšit se můžete na skvělé herce i zajímavou špionážní zápletku.

Bez vědomí je nová česká šestidílná minisérie, kterou uvede v premiéře stanice HBO u příležitosti výročí Sametové revoluce. První díl by se tak měl na obrazovkách objevit 17. listopadu. Děj je zasazen právě do totalitního Československa a točí se kolem revolučních událostí z roku 1989.

Sověti na ústupu a revoluce klepe na dveře

Manželé Viktor a Marie, které si zahráli Martin Myšička a Tatiana Pauhofová pocházejí z Československa, ale již dvanáct let žijí v exilu v Londýně. Sledují bedlivě všechny zprávy a poté co prosakují informace o tom, že demokracie se hlásí o své slovo a v NDR to vře, začínají věřit, že i v Praze se začne brzy něco dít. Rozhodnou se tedy vrátit zase do své vlasti.

Po jejich příjezdu to doma ale není tak růžové, jak předpokládali a navíc Viktor jednoho večera zmizí za záhadných okolností. Marie, která je rozmazlená a stále tak trochu nedospělá mladá žena, se rozhodne svého manžela za každou cenu najít. Svůj život si bez něj totiž nedokáže vůbec představit. Již v tak napjaté atmosféře, která všude okolo panuje, to ale nebude vůbec lehký úkol.

Scénáristické poprvé

Pod seriálem Bez vědomí je podepsaný Ondřej Gabriel, pro kterého je šestidílná minisérie scénáristickým debutem. Na režisérskou židličku usednul Ivan Zachariáš, pro kterého je to druhý seriál po divácky úspěšné Pustině. Kreativní producentkou projektu je Tereza Polachová, která již má se seriály bohaté zkušenosti. Podílela se například na dílech jako Hořící keř, Terapie, Až po uši, Mamon nebo právě na již zmíněné Pustině. To je docela slušná základna, z toho by opravdu mohl koukat úspěch.

Na koho se ještě můžeme těšit

Kromě krásné Tatiany Pauhofové a Martina Myšičky, kteří tvoří ústřední dvojici, se diváci mohou těšit na plno dalších známých tváří, které avizují divácký úspěch seriálu. Starší sestru Hanku zoufalé Marie, která hledá manžela, jako jehlu v kupce sena ztvárnila herečka Lenka Vlasáková. V roli pracovníka britské ambasády, který je zároveň Viktorovým blízkým přítelem, si zahrál David Nykl.

V jednu chvíli nastoupí na scénu také záhadná postava Suzanne, kterou ztvárnila herečka Hattie Morahan. Bez proslulé komunistické státní bezpečnosti by to samozřejmě nešlo, zvláště pak, když se seriál odehrává za takových okolností. V roli vyšetřovatelů se představí Martin Hoffman a Jan Vlasák.

Těšíte se? Vypadá to na skvělou podívanou.

Autor: Karel Mareš
zavřít reklamu