Česká televize odhalila svůj vánoční program. Stejně jako v uplynulých letech se bude držet tradičního modelu, ale i zbrusunových pohádek. Na co se můžete těšit?

V úterý se Česká televize pochlubila svými letošními plány na vánoční svátky. Čím nám zpříjemní Vánoce tentokrát? Již tradičně nebudou chybět zbrusunové pohádky ale také stará dobrá klasika v čele s Pelíšky nebo Popelkou. Bez pohádek a skvělých filmů bychom si vánoční pohodu ani neuměli představit.

Marek Eben znovu na scéně

Diváci si podle šéfa České televize Petra Dvořáka každoročně žádají tradiční program, na který jsou zvyklí a tak to ani vedení nehodlá měnit. Dostanou přesně to, co chtějí. Těšit se letos můžete na čtyři úplně nové pohádky. Ta štědrovečerní nese název Princezna a půl království a režíroval ji Karel Janák. Hlavní role si zahráli Matouš Ruml, Eva Josefíková a v jedné z výrazných rolí se objeví také Marek Eben. Ten je sice před kamerami jako doma ale v posledních dvaceti letech jen v roli moderátora. Po delší době si tak opět oživil, jaké to je být hercem. Druhou sváteční pohádkou bude Čarovný kamínek, kde se objeví Zuzana Bydžovská nebo Pavel Kříž.

Myslí se i na neslyšící

Třetí novou vánoční pohádkou bude Čertí brko. Rodinná filmová pohádka měla premiéru v kinech už minulý rok, ale letos si odbude televizní premiéru. Čertovský příběh plný kouzel měl v kinech skvělé ohlasy a konečně si ho budou moci vychutnat i televizní diváci. V hlavních rolích se představí Jan Cina, Judit Bárdos nebo Ondřej Vetchý. O vánočních svátcích televize myslí i na sluchově postižené a jako čtvrtou novinku v pořadí představí pohádkový příběh, Kde bydlí strašidla. Pohádka je zvláštní tím, že si v ní zahráli jen neslyšící herci a celá je tak ve znakovém jazyce. Milé gesto, které k Vánocům jistě patří.

O ty nejlepší z nejlepších ani letos nepřijdete

Co by to byly Vánoce bez pohádky Tři oříšky pro Popelku a nesmrtelné hvězdné komedie Pelíšky. Nebojte se, o své hrdiny ani letos nepřijdete. To by televizi nikdo z nás jistě neodpustil. Pelíšky navíc letos oslaví významné jubileum, už je to dlouhých dvacet let, co se vysílaly úplně poprvé. Na obrazovkách se objeví také Snowboarďáci s Vojtou Kotkem a Jirkou Mádlem. Připraven je i hudební program, o který se postará Lucie Bílá se svým vánočním galakoncertem, který bude plný vážených hostů. Nový rok pak slavnostně odstartuje koprodukční minisérie Marie Terezie, jejíž dvě nové části se budou vysílat hned 1. a 2. ledna nového roku.

Už se také nemůžete dočkat?

 

Autor: Martin Liška
zavřít reklamu