Představitelka tanečnice Alex z filmu Flashdance. Jak se herečka Jennifer Beals změnila a co dnes dělá?

Herečka Jennifer Beals se proslavila rolí sexy a velmi ohebné tanečnice Alex z dnes už legendárního snímku Flashdance z roku 1983. Film byl natočen podle velmi úspěšného muzikálu, který se líbil divákům po celém světě. Ve filmu zazní hned několik velmi známých a dodnes oblíbených písní jako What a feeling nebo Maniac. A na tyto hity se Jennifer uměla opravdu obdivuhodně hýbat. Jak se představitelka krásné Alex Owensové změnila a co dělá dnes?

Její začátky

Jennifer Beals je americká modelka a herečka. Narodila se 19. prosince 1963 ve Spojených státech. Kariéru započala jako modelka, ale toužila se dostat také k filmu. Svou první roli získala ve filmu Moje tělesná stráž z roku 1980. Poté si uvědomila, že kariéra u filmu by se jí líbila a tak se zapsala na kurzy herectví, režie a scenáristiky. V roce 1983 se pak zapsala na konkurz k filmu Flashdance. A právě tento krok se stal v jejím životě zlomovým okamžikem.

Do konkurzu se totiž zapsalo více než 4000 kandidátek a Jennifer ohromila tým natolik, že hlavní roli získala a všechny konkurentky hravě strčila do kapsy. Role sexy tanečnice, která si jde za svými sny, jí vynesla celosvětovou obrovskou popularitu i nominaci na Zlatý glóbus. Lépe na sebe upozornit už ani nemohla.

Změna priorit

V roce 1985 si pak zahrála umělou bytost ve snímku Nevěsta. Potvrdila tak, že je skutečně dobrá a profesionální herečka a zájem režisérů o ni stoupal. Každá jiná herečka na jejím místě by byla radostí bez sebe ale Jennifer náhle své priority přehodnotila a rozhodla se zvolnit. Chtěla se totiž věnovat sobě a především pak studiu. Stáhla se do ústraní a dokončila své studium na prestižní universitě Yale. I tohle jí šlo na výbornou a diplom z university si odnesla s vyznamenáním.

Příliš dlouhá pauza

Vzdělání měla, ale znovu zatoužila vrátit se k herectví, které ji také naplňovalo. Jenže brzy pochopila, že její pauza byla až příliš dlouhá a vrátit se před kamery nebude tak snadné jak doufala. Na svůj úspěch tak už nikdy nenavázala a začala dostávat jen malé a bezvýznamné role. I přes tento nezdar ale je až do dnešní doby aktivní herečkou a v její filmografii byste našli hned několik desítek rolí ve filmech i seriálech. Jen škoda, že už si je nikdo z nás moc nevybaví.

V soukromém životě se jí ale daří skvěle. Dnes vypadá snad ještě lépe než v době své největší slávy. Je z ní velmi šik dáma. Je podruhé vdaná, svého druhého muže Kena Dixona si brala už v roce 1998. Mají spolu jedno společné dítě a další dvě děti si přivedl její manžel z bývalého vztahu. Jennifer je tak vlastně trojnásobnou matkou. A podle fotografií vypadá, že i tuto roli si náramně užívá.

Pravdou je, že v 55 letech by každá žena chtěla vypadat jako ona.

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu