Lucie, postrach ulice po letech. Jak dnes vypadá a co dělá herečka Žaneta Fuchsová?

Žaneta Fuchsová se narodila 31. března 1972 v Praze. Jako dítě si zahrála dohromady ve 33 českých filmech. Kdo by si pihovatou holčičku nepamatoval z dnes už legendárních dětských filmů Lucie, postrach ulice nebo Chobotnice z 2. patra. Co dnes dospělá Žaneta dělá a jak vypadá?

Hvězdou už od malinka

Poprvé si malá Žaneta Fuchsová zahrála v pohádce režiséra Oty Kovala s názvem Kočičí princ. To jí bylo pět let a objevila se v roli Terezky. Od té doby si zahrála v dalších desítkách oblíbených českých filmů a seriálů. Mezi její nejvýraznější role patří již zmíněná Lucie postrach ulice, malá Věrka ze seriálu Vlak dětství a naděje nebo Eva Holanová z filmů Chobotnice z 2. patra a Veselé Vánoce přejí chobotnice, kde jí maminku hrála Dagmar Veškrnová.

Její poslední role

I když u filmu strávila své dětství, dále se kariéře herečky nechtěla věnovat. Deset let u filmu jí nejspíš stačilo. I tak ale nedošla moc daleko a v branži zůstala. Ale postupně. Žaneta chtěla jít studovat na střední zdravotní školu, nakonec si to rozmyslela a zkoušela štěstí na Státní konzervatoři, kam ji ale nevzali. Proto se rozhodla pro střední ekonomickou školu. Po ukončení školy pracovala jako sekretářka, vyzkoušela si i různé účetní pozice i práci v castingové agentuře. Jako dospělá se objevila v menších rolích ve dvou českých televizních seriálech Rodinná pouta a Ohnivé kuře.

Co dělá dnes

Dnes se Žaneta Fuchsová živí jako pomocná režisérka v různých televizních produkcích a asistentka režie. Podílela se například na již zmíněných Rodinných poutech nebo na francouzském cyklu o komisaři Maigretovi. Žaneta je rozvedená a má dvě děti, dceru Michaelu a syna Radka. Sice už to není ta roztomilá pihová zrzavá holčička, jak si ji možná pamatujete, ale pořád jí to sluší, i když výrazně změnila svou image.

Poznali byste ji?

 

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu