Když slavní slaví… Profesor Valšík, Otík z legendární české komedie nebo hvězda Padesáti odstínů šedi

I v novém týdnu jsme pro vás vybrali tři celebrity, které oslaví tento týden své narozeniny. Pojďte se společně s námi podívat, kdo to je a popřejte jim společně s námi.

Petr Štěpánek

Herec Petr Štěpánek se narodil 2. října 1948 v Praze. V roce 1970 absolvoval DAMU a hned poté získal angažmá v Národním Divadle v Praze. Působil zde až do roku 1993. Od té doby spolupracuje s divadlem Rokoko a dalšími pražskými scénami. Na filmovém plátně se ve výraznější roli poprvé objevil v roce 1968 ve Vláčilově historické baladě Údolí včel. Více hereckých příležitostí mu ale nabídla televize. Objevil se ve dvou stovkách inscenací.

Mezi ty patřily i pohádky. Určitě si ho pamatujete jako mladého prince z pohádky Zlatovláska. Hodně se mu dařilo i v seriálech. Zahrál si v seriálech 30 Případů majora Zemana, Záhady hlavolamu, Dobrodružství kriminalistiky nebo v Nemocnici na kraji města po 20 letech. V současné době je nejvíce známý jako Doc. MUDr. Eduard Valšík, kterého hraje už několik let v seriálu Ordinace v Růžové zahradě. Za manželku má svou hereckou kolegyni z Ordinace Zlatu Adamovskou.

János Bán

Maďarský herec se narodil 4. října 1955. U nás ztvárnil nezapomenutelnou roli mentálně zaostalého Otíka Rákosníka, v komedii Vesničko má středisková. Film ho velmi proslavil a od té doby se stal vyhledávaným hercem. Což je do teď. Je to všestranný herec, který ve své domovině ztvárnil několik skvělých rolí. Věnuje se především divadlu a hraje jak komediální, tak i tragikomické postavy. Získal dokonce několik prestižních cen.

Dakota Johnson

Herečka se narodila 4. října 1989 v Texasu. A protože se narodila do herecké rodiny, bylo docela jasné, jakým směrem se vydá i ona. Po absolvování herecké školy podepsala kontrakt s William Morris Agency a začala svou hereckou kariéru. Do toho úspěšně prorazila i jako modelka. Dakota debutovala ve filmu Léto v Alabamě. Pak se dostala k filmu The social network, kde měla ale jen malou roli. I přesto ji režisér pochválil za její výkon.

Pak získala roli v tolik očekávaném snímku s erotickou tématikou Padesát odstínu šedi a stala se z ní téměř přes noc hvězda. Od té doby je více vidět. Neměla to ale vždy jednoduché. Protože šlo o dítě celebrit, od malička musela žít pod tlakem. V Hollywoodu neměla snadnou pozici a v roce 2007 musela dokonce podstoupit protialkoholní léčbu. Od té doby se drží a zdá se, že vše zvládá s úsměvem na tváři. Přejeme, ať jí to vydrží.

Všechno nejlepší!

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu