Jaké nové pohádky nás tyto Vánoce čekají? Televizní Ježíšek nám opět nadělí pěknou dávku novinek

Bez pohádek v televizi jakoby ani ty naše české Vánoce nebyly úplné, že? Stejně tak jako se můžeme těšit i letos na ty osvědčené klasiky neochudí nás televize ani o zbrusu nové pohádky, které nám zase připomenou, že dobro může vítězit nad zlem. Co letošní vánoční pohádky přinesou?

Princezna a půl království

Tak toto je název letošní štědrovečerní premiérové pohádky, ve které se po dlouhé době objeví v roli herce známý a oblíbený moderátor Marek Eben. Pohádku režíroval Karel Janák a v hlavní roli se objeví finalista letošního Star Dance Matouš Ruml po boku krásné princezny v podání Evy Josefíkové. Pohádka má být tak trošku netradiční a my se na ni už velmi těšíme.

Čertí brko

Tato pohádka měla v kinech premiéru už v loňském roce, ale na obrazovky dorazí až nyní. Těšit se na ni můžeme na první svátek vánoční. Režie se ujal Marek Najbrt a hlavní roli si zahráli Jan Cina a Judit Bárdos. Jak už název napovídá, v pohádce se podíváme do pekla a čert v podání Jana Ciny se ocitne ve světě lidí a dokonce se zamiluje.

Čarovný kamínek

Druhý svátek vánoční bude patřit právě této pohádce. Pohádka se natáčela mimo jiné v Punkevních jeskyních a vznikla ve spolupráci se slovenskou veřejnoprávní televizí. Můžeme se těšit tedy i na slovenské herce. Z těch českých, pohádku zastupují například skvělá Zuzana Bydžovská nebo Štěpánek z Básníků – Pavel Kříž.

Na všechny pohádky se určitě také podívejte.

Autor: Katka Procházková
zavřít reklamu